dilluns, 3 de juny del 2013

Què són les palanques

A classe hem vist que els ossets de l'oïda mitjana funcionen com un sistema de palanques que augmenta la força de les vibracions rebudes en el timpà.

Aquests dos videos que hi ha a continuació et permetran seguir investigant sobre les palanques:



8 comentaris:

  1. Una palanca serveix per xicar coses que pesen molt. Sa palanca es un ocjecte que te ajuda a fer sa feina de axicar coses. Hi ha tres tipus de palanques i ses palanques tenen tres parts.

    ResponElimina
  2. Hola soc en Marius i avui vus explicare que son ses palanques les palanques son com una maquina per alça coses que pesan ses palanques tenen tres parts.

    ResponElimina
  3. hola soc en Marcos i avui os voy explicar moltes coses interesantes ses palanques tenen tres parts carga,contrapes,força i aquestes parts son molt importans perque sino el tendriem no pudriem treballa per eso

    ResponElimina
  4. Hola som na Eva i us vull mostrar ses palanques.Ses palanques estan en una part de sa orella que servex per empenyer es osets i dunali sa vibracio a nes caragol .Tambe hi ha 2 tipus de palanques an vist a nes video de es mundo de giman que va caura una pedra de dalt. Amb un balansi que podrien alçarle amb molta força segona idea usa amb sa pedra una caratilla i ja esta adeu .

    ResponElimina
  5. Hola soc Naya i os explicare que es una palanca de l`oïde.Son unes coses que es moven per sa lenticular i encrusa que es es punt de soport es martell es sa força i es estrep es carga.Serveix per alçar alguna cosa mes pesada que tu.

    ResponElimina
  6. Hola som na Miryam i na Lia i vus explicarem com funcionen ses palanques. Serveixen per axicar una cosa pesada i per moltes coses mes tambe per fer i dins sa urella alla osets petitolls i multiplica es so tres vegades i es fa el so mes fort i es com una palanca i es va al servei pensa lu qeu te que diu una cosa.

    ResponElimina
  7. Hola soy Facundo i os explicare que es una palanca primero se pone a uno lestremo i el otro se pone i el que pesa mas va para abajo i si ponemos el furcro a un lado pues el que pesa menos va para abajo i el que pesa mas va para arriba

    ResponElimina
  8. Hola soc en Josep i vus vull explicar que son ses palanques. Ses palanques tenen tres parts son sesfulcro sajude i sesforç. Quant una banda si a una banda fas força cap abaix saltra part sen va cap amunt.





    ResponElimina