dilluns, 11 de febrer del 2013

Na Naya va de visita a l'"otorrinolaringóloga"

Dilluns passat, a sa nostra estona de contar, na Naya ens va explicar sa seva visita a l' "otorrinolaringologa".
Aquesta doctora li va fer dues proves, un "timpanograma" i una "audiometria tonal", per comprovar si na Naya hi sentia bé.
Ses proves van sortir correctes; però més endavant, segons na Naya, tornarà a visitar una altre vegada a sa doctora per saber si ses seves orelles i la seva oïda segueixen estan bé.
Dins la consulta de sa doctora hi havia una maqueta de s'orella per dintre i na Naya li va demanar a n'es seu papà que li fes una foto. Al power point que ve a continuació la podeu veure:



Què trobau que deu passar dins s'orella quan una persona no hi sent bé?

15 comentaris:

  1. Hola som en Sergi me va agrada molt perque es molt interesant i jo se que pasa quan parsona no i sent be, una cosa que es timpano estigui ramput i colca cosa que estigui ramput.

    ResponElimina
  2. Hola som na Esther,com una persona no i sent be pot ser que sagi romput es caragol o el timpa
    o un osset .Que tengui una maleltia a sa orella.

    ResponElimina
  3. Hola soc na Tania i us vull esplicar que pasaria si un no sent molt be.
    Pot ser que tengui cera dins sa orella o tambe pot ser que tengui uns.
    bixets molt molt petitets adeu ara me danar.

    ResponElimina
  4. Hola soc en Xavi i mus vull esplica com i sent malament pot teni es timpa o es cargol o te un tubu ramput o te un tap de cera.

    ResponElimina
  5. Hola soc na Ona i vull explicar que pasa quant no i sentim be . Jo trob que quant no i sents be no te deu funciona igual que una persona que i sent be.Tambe crec que quant una persona no i sent be deu ser perque deu sentr molt fort i sa orella no funciona be i per aixo ses orellas no i sentan be.

    ResponElimina
  6. hola som n`Alex.Cuant una persona no i sent be pot passar que Es tinpa esta descolocat o tan be te es caragol esta romput
    o tengi sa orea esta brut

    ResponElimina
  7. hola som Innis cuan llia una cosa ta fa mal dins sa orea
    pudriaser que sta brut o que te rumput un os

    ResponElimina
  8. Hola soc na Miriam , que pot pasa cuant un no sent be
    pues cuant un no sent be pue as qui no sent be pues si
    unaltra lidiu as qui nosent be nou pot senti i tan be si
    li xeras fort as qui no sent be si que el sent

    ResponElimina
  9. Hola som n'Oriol us vull contarvos que pasa cuant no i santim.
    cuant una parsona no i sent be sitnifica que es tinpa es ta brut o que una parsona crida ell sent lo que a dit.





    ResponElimina
  10. Hola me dic Josep i vus vull explicar quant una persona no i sent be . Quant una persona no i sent be ia com un tap dins sorella que bloqueja sa entrada des so a dins sorella.

    ResponElimina
  11. Hola som en Iker us vull explicar que pasa quan no sentim be es so entra a la orella i a molta cera i es so no pot entrar. I una altra cosa que jo pens es que es timpa es va movent i es so quan xoca amb es timpa se atura i no pot anar al cargol.

    ResponElimina
  12. Soc na Naya jo crec que es per li an dunat alguna medicina que a fet que no senti o a escoltat un so que li a fet mal, emfermetat, o te es timpa brut i i sa ultima idea es tengui molta cera a sa orella,te com uns bixets


    Adeu

    ResponElimina
  13. Hola som na Eva i us vull explicar que deu pasar dins sa orella si un senyor o senyora no i sent be . Colquna cosa de sa orella no deu nar be perque es deu ve fet a nes caragol una farida o aso que us asplicare ara. Un fiet o fieta crida molt o fa un to de veu molt agut fa una cosa que que a nes caragol no va be i ja esta be per ara adeu a tots.

    ResponElimina
  14. Hola soy Lia us vull contarvos que pasa quant no sentim quant una persona no sent es timpa esta brut i no pot senti i as so no pot entrar i no pot senti lo que dius a ell i ell no pot senti lo que dius



    adeu

    ResponElimina
  15. Hola soy Marcos i us vull esplicar com son ses orelles per dintre prime be per es tub i despres as caragol dispres lo pensan i despres lo diu i despres jo crec. cuan un i no i sen be. no insentiria res de lo que diu i despres diu que dius no te isent,be crec que faria molt de mal i mol y mol i mol de mal i aso lo que lifan. crec que al fillet o sa filleta no le gradaria porque no sap res de res

    ResponElimina